HIDR ACOPERIS TIP TERASA

Sistemul de hidroizolare a acoperisului fara imbinari (rosturi ) IZOLEX

1. Tehnologia executarii acoperisurilor fara imbinari.

Introducere:
Una din sursele principale ale umiditatii in constructie sunt precipitatiile atmosferice ,care actioneaza asupra obiectelor din exterior sub forma de precipitatii si care se acumuleaza in straturile de sol nemijlocit in vecinatate cu fundatia –– «Sistemul de fundatii Izolex», precum si apele de provenienta atmosfero- statice care actioneaza asupra constructiilor de sus , asupra acoperisului – «Sistemul de acoperis fara imbinari Izolex». Acoperisurile executate din tigla , tabla , sindrila si a . pot fi aplicate pina la un anumit unghi de inclinare a acestuia. De aceea si apare problema cu acoperisurile la care unghiul de inclinare e mai mic de 10 grade. Rezolvarea acestei probleme sunt acoperisurile fara imbinari sau cele din carton bituminat. In cele din carton bituminat se urmaresc un sir de legaturi (imbinari ) care prezinta pericol pentru un strat protector hidroizolant continuu . Mai apare problema compatibilitatii cartonului bituminat cu diferite feluri de executii din tabla . O solutie a acestei probleme pentru acoperisuri cu unghi de inclinare mai mic de 10 grade sunt cele fara de imbinari .Acoperisul fara imbinari poate fi executat deasupra stratului de carton bituminat sau nemijlocit pe suprafata de beton .

2. Pregatirea suprafetii:

Se inlatura de pe suprafata toata murdaria , bucatile de carton bituminat care nu sunt bine legate cu suprafata , diferite feluri de umflaturi sau bule , sectionindu-le in forma de cruce si lipindu-le la loc folosind pentru aceasta masa de bitumo-cauciuc Askowil. Rupturile si neajunsurile de pe suprafata rigida de umplut cu materialul pentru spacluire Arbolex–U in scop de a nivela suprafata .Suprafata de beton trebuie sa fie tare , bine legata, sezonata . Tot felul de neajunsuri si neregularitati trebuiesc inlaturate folosind pentru aceasta amestecuri minerale speciale . Conexiunile cu peretii verticali , hogeaguri ,pereti care se infierbinta de rotunjit , executind fatete din amestec mineral special. Pe suprafata nu trebuie sa fie adincituri ,ce pot duce la formarea de acumulari de apa , ea nu trebuiesa fie inghetata sau acoperita cu polei .

3. Aplicarea stratului hidroizolant pe acoperis .

Lucrarile se efectuiaza la temperatura aerului si a suprafetei de la + 5єС до +30єС. In timpul lucrarilor precum si pe perioada uscarii masei nu trebuie sa cada precipitatii atmosferice .
Pe suprafata pregatita in asa fel din carton bituminat sau beton trebuie aplicat amestecul de grunt Asfalbit (Dysperbit grunt), diluat cu apa in raport 1 : 9. Amestecul apos Asfalbit se executa cu ajutorul unei perii sau pensule intr-un strat pe toata suprafata, pe care se va aplica stratul hidroizolant continuu , precum si pe elementele vertical de acoperis, asa precum , cosurilor de fum , pereti, hogeaguri pina la inaltimea preconizata a suprafetii hidroizolante continui .

– Dupa uscarea stratului de grunt (aproximativ 3 ore la temperaratura de 23єС) urmeaza de aplicat primul strat de material izolant Dysperbit. Masa se aplica uniform pe toata suprafata cu ajutorul unei perii sau a aparatului pulverizator.
– Dupa uscarea primului strat (aproximativ 6 ore la temperature de 23єС) de aplicat pe suprafata acoperisului plasa din polipropilen si apoi Dysperbit sub forma de fisii de-a curmezisul plasei. Trebuie mentionat executarea conexiunilor plasa pe plasa pe o latime de aproximativ 10 cm, precum si prelucrarea elementelor verticale pe o inaltime de aproximativ 20 cm. De asteptat pina la uscare .
– In stratul urmator masa de Dysperbit se va aplica in forma de fisii de-a latul materialului tehnic izolant. Pe stratul proaspat aplicat se imbiba materialul tehnic astfel incit acesta sa se imbibe bine in masa aplicata. Imediat totodata se mai aplica inca un strat de Dysperbit pe materialul proaspat imbibat. A nu se uita totodata de executarea suprapunerilor , aproximativ in jur de 10 cm, precum si infasurarea cu material a elementelor verticale . De asteptat pina la uscarea stratului.
– Al 4 –lea strat de Dysperbit se aplica dupa ce suprafata bine se va usca, si imediat de presorat cu un compus mineral . Presoratul mineral va apara suprafata de razele U. V.
Executarea stratului hidroizolant continuu precum si executarea straturilor in parte sunt prezentate pe desenul – 1 pe suprafata de beton , iar pe desenul 2 – pe suprafata de carton bituminat.

Sistemul de acoperis continuu (fara imbinari) IZOLEX

Desenul 1. Acoperis continuu pe suprafata de beton.

Desenul 2. Strat hidroizolant continuu pe suprafata de carton bituminat.

Grosimea stratului hidroizolant lichid aplicat constituie 1мм. Grosimea stratului aplicat este controlata prin consum : 1,05 – 1,1 кg/м2. Consumul total de material pentru executarea a 4 straturi de acoperamint hidroizolant continuu constituie 4,2 – 4,4 kg/ m2.

Sistemul de acoperis fara rosturi (imbinari) IZOLEX

4.Finisarea stratului hidroizolant continuu :
Finisarea cu tabla a cosurilor de fum se executa in asa fel , ca ea sa acopere ca minim 5 cm din marginea stratului hidroizolant. Pe suprafetile verticale , tevi , de executat finisarea cu tabla. Locurile de fixare a elemetelor de tabla de prelucrat cu masa etansa Arbolex U. Finisarea cu table trebuie sa acopere ca minimum 5 cm din marginea covorului hidroizolant continuu.

In final dorim sa va atragem atentie la faptul , ca fiece executare legata de efectuarea unui strat de acoperis hidroizolant continuu poate sa se diferentieze de la presupunerile noastre . Deaceia in compania noastra functioneaza o sectie de consultant tehnica si in cazul unor diferitor ezitari , indoieli Va rugam ca personal sau prin intermediul companiei de unde a-ti efectuat sau planificati sa achizitionati produsele noastre. In situatii deosebite reprezentantul nostru va veni la fata locului pentru a solutiona cazul dat.