HIDROiMG

CEMIZOL HSR

Amestec elastic pentru etanşare , hidraulic legat, bicomponent, rezistent la presiunile negative . Proprietăţi: Membrană elastică bicomponentă cu permeabilitate la vapori .Are rezistentă perfectă la acţiunile apei chiar şi la un contact permanent cu ea, stabilitate la factorii atmosferici, grad sporit de rezistenţă la uzură. Stratul de monolit format protejeaza construcţia de acţiunile compuşilor agresivi (sulfaţi, cloraţi, acizi), uleiuri şi alte forme agresive care sunt conţinute în sol.Este uşor de utilizat, poate fi aplicat şi pe suprafeţe cu o formă neregulată (dificilă).
CERTIFICARE : Rezistenţă la apele industriale ,la apele statice de producere , apelor de diverse tipuri de bazin , fose septice. Permeabilitatea este recomandată la utilizarea pentru rezervoare cu apă potabilă .
Utilizarea: Pentru executarea membranelor elastice hidroizolante la pereţii subsolurilor şi ai fundaţiilor, izolare orizontală , izolări de tip „cadă”, hidroizolarea diverselor construcţii din interior şi exterior, tuneluri , pasajelor subterane, bazine de înot, rezervoare cu apă potabilă şi tehnică, staţiii de epurare, bazine de decantare , hidroizolare rezistentă la acţiunile apei sărate (de mare), izolarea teraselor, balcoanelor ( se aplica nemijlocit sub statul ceramic dar poate fi si ca strat definitoriu), bolţi de beton ale garajelor subterane, hidroizolarea acoperişurilor din beton.Asigură o protecţie perfectă contra carbonizării betonului ( patrunderii de CO2).
Date tehnice:
-culoare gri, albastru, cărămiziu
-raport de amestec: compuşii cantitativ sunt alesi pentru amestec - consistenţa nămolului: la consistenţa materialului de şpăcluire se poate adaugă max. 3% apă
-viabilitate (durata aplicării ) aprox.90 minute la t° de +20°C
- grosimea maximă a unui strat aplicat aprox. 2mm
- pauza tehnică între straturi 4-8 ore la temperatură de +23°C
- temperatura suprafeţei de la +5°C- +25°C
- nr.de straturi 2 - 3
- absorbţia apei la o presiune de 0,5 Mpa nu se absoarbe
-metoda aplicării în funcţie de consistenţă spatulă, mistrie, perie.
- consum: 1,5- 1,6 kg/mp/ 1mm grosime. În funcţie de tipul solicitării încăperii: izolarea umidităţii - stratul să fie minim 2mm(aprox.3kg/mp); ape pluviale, statice- stratul de aprox.2,5mm (aprox.3,8kg/mp); ape subterane,bazine de acumulare(izolare sub strat ceramic )- stratul aprox.3mm (4,5kg/mp)
- exploatarea : precipitaţii dupa 12 ore, trafic pietonal > 24 ore, placarea ceramică > 24 ore ; umplerea fundaţiei > 3 zile; apă sub presiune > 7 zile
- curăţarea sculelor apă
- grunduirea Akryfol
- condiţiile păstrării şi transportării în încăperi uscate răcoroase, la o t.° mai mare de +5°C
- termenul de păstrare (de la data producerii) 12 luni.
Datele tehnice sunt indicate pentru o temperatură de +23C şi umiditatea relativă a aerului 60 %. Produsul este ambalat în galeti de 10, 20 şi 44 kg. Produsul în stare lichidă (neuscată) este instabil la ingheţ. Este un produs ecologic. În procesul aplicării trebuie respectate normele securităţii muncii, conform normelor prevăzute referitor la materialele care conţin ciment. A se feri de copii. La executare se va folosi echipament de protecţie corespunzător.