HIDROiMG

CEMIZOL 2 EN

Liant hidraulic, bicomponent, foarte elastic, rezistent presiunilor mari, un amestec etanş. Proprietăţi: Membrană mineralăfoarte elastică, rezistentă la acţiunile apei chiar şi la contact permanent cu ea, stabilitate la factorii atmosferici ,grad sporit de rezistenţă la uzură. Stratul format apără construcţia de acţiunea compusilor agresivi (sulfaţi, cloraţi, acizi), a uleiurilor şi a altor componente agresive care se gasesc în sol, uşor de aplicat. Se aplicăşi pe suprafeţe cu o formă neregulată(dificilă).
Cimizol 2EN se prepară în trei tonuri: gri, albastru şi cărămiziu.Compoziţia este aleasă în aşa fel încât formează o suprafaţă foarte netedă şi elastică care poate servi şi ca strat definitoriu(decorativ). Se aplică la interiorul şi exteriorul încăperilor.
Utilizarea: La executarea unui strat hidroizolant elastic la pereţii subsolului şi fundaţiilor,creează etansare orizontală, izolări de tip „cadă”, hidroizolarea diverselor construcţii atât din interior cât şi din exterior,a tunelurilor, căilor subterane, bazinelor de înot, rezervoarelor cu apă potabilă şi tehnică, hidroizolare rezistentă la apele sărate (de mare), izolarea teraselor, balcoanelor( sub strat ceramic), pardoselii garajelor subterane, hidroizolarea acoperişurilor din beton,hidroizolare decorativă a bazinelor de acumulare a apelor.
Date tehnice:
-culoarea gri, albastru, cărămiziu
-raport de amestec:în funcţie de alegerea cantitaţii compuşilor se obţine consistenţa nămolului,la consistenţa materialului de şpăcluire se poate adaugă max. 3% de apă
-viabilitatea aprox.90 minute la t° de +20°C
- grosimea maximală a unui strat aplicat în jur 2mm
- pauza tehnică între straturi 4-8 ore la temperatura de +23°C
- temperatura suprafeţei de la +5°C- +25°C
- nr.de straturi 2 - 3
- absorbţia apei la o presiune de 0,5Mpa nu se absoarbe
-metoda aplicării în funcţie de consistenţă– şpaclu , mistrie, perie
- consum: 1,5- 1,6 kg/mp pentru 1mm grosime. În funcţie de destinaţiaîncăperii: izolarea umidităţii -stratul să fie minim 2mm(aprox.3kg/mp); apele pluviale ,statice- stratul de aprox.2,5mm (aprox.3,8kg/mp); ape subterane,bazine de acumulare(izolare sub placare ceramică) – stratul aprox.3mm (4,5kg/mp);
- exploatarea: precipitaţii după 12 ore, trafic pietonal - după 24 ore, placare ceramica - după 24 ore; umplerea fundaţiei cu pamânt - după 3 zile; apă sub presiune –după 7zile.
- curăţarea sculelor apă
- grunduirea Akryfol
- condiţiile păstrării şi transportării în încăperi uscate răcoroase, la o t.° mai mare de +5°C
- termenul de păstrare (de la data producerii) 12 luni.
Datele tehnice sunt indicate pentru t.° +23C şi umiditatea relativă a aerului de 60 %. Produsul este ambalat în galeţi de 10, 20 şi 44 kg.Produsul în stare lichidă(neuscat) este sensibil la temperaturiscăzute , in stare uscată – nu . Este ecologic. În procesul aplicării trebuie respectate normele securităţii muncii, conform normativelorîn vigoare, referitor la materialele ce conţin ciment. A se feri de copii . Se va folosi echipament de protecţie la aplicare .